De kat van Huub

Annalyn en ik hebben de auto omgekeerd en zijn naar huis gereden, verslagen. Jeroen is naar de Hoofdweg gerend en heeft Poekie van de weg gepakt en tegen zijn borst gedrukt en naar huis gelopen. Zijn koppie was volledig plat gereden. Verder was hij intact. Arjan was onderweg naar zijn broer en heeft ook de auto omgekeerd en is thuis gekomen. We hebben verschrikkelijk staan huilen en zijn nog enorm verdrietig.

Ik heb mijn ex tientallen keren geprobeerd te bellen. Wel contact, maar geen gehoor. En al helemaal geen contact met Huub, Maar hij wil niet dat ik Huub bel in het weekend en negeert mijn telefoontjes. Ik app: Het is dringend.

Mijn telefoon plingt: “ Als er geen mensen in levensgevaar zijn of met spoed zijn opgenomen in het ziekenhuis is het niet nodig om hem van slag te maken” en krijg ik hem dus niet aan de lijn. Ik sputter nog via de app dat het Poekie betreft. Hij weet toch immers hoe belangrijk Poekie voor Huub is. De verslagenheid wordt nog groter. Maar zijn regel is de regel en Huub hoeft het niet te weten. Ik krijg een kort berichtje terug: ” Zie boven!” Kortom Huub gaat maandag naar school, zijn klasgenootjes weten al dat zijn geliefde Poekie is omgekomen afgelopen zaterdag en hij nog niet. En van kinderen kun je niet verwachten dat ze daar rekening mee gaan houden. Mijn ex heeft echt het inlevingsvermogen van een  fout gebrande uitgespuugde pinda. En op het moment dat ik dat zeg ontstaat er een discussie over dat deze uitspraak mogelijk discriminerend is voor de pinda’s. De pinda kan er immers niks aan doen. De mening van het gezin is overduidelijk. Arme Huub. Er moeten weer allerlei kunstgrepen uitgehaald worden om te zorgen dat Huub op een kindvriendelijke wijze afscheid kan nemen van zijn kleine rode vriend. Maandag sta ik om kwart over acht bij school.

We strelen Poekie nog even over zijn zachte vacht. Dankje kereltje. Eigenlijk houden we helemaal niet zo van katten, maar jij…Jij was echt de meest geweldige Kat van Huub, Jij kon werkelijk alles. We gaan je missen.

Leave a Reply

Spring naar toolbar