Dag Harry

Harry vanmorgen, laatste ochtend met de meiden.

Harry heeft met recht de boel even flink op zijn kop gezet bij ons. De dames waren helemaal in de war de eerste dagen door dit mannelijk bezoek. Harry zelf was niet bij de meiden weg te slaan. Hij vond ze geweldig. Ondanks dat hij het af en toe flink te verduren kreeg door mijn gehoorde hormoonbommetjes. Na flink wat gekwispel en gedraai vermoeden wij dat het grootste deel van de dames inmiddels wel drachtig zal zijn. Na twee cyclussen is het tijd voor Harry om te gaan. Voor de dames weer rust en ook voor ons weer fris en fruitig bij de geiten vandaan. De bokkengeur kleeft aan je kleding als kleefkruid. En bokkengeur is niet echt mijn meest favoriete geurtje. 

Harry hield de afgelopen weken gepaste afstand. Hij was de, voor beide partijen slopende jachtpartijen, nog niet vergeten zo te zien. Ondanks dat Harry zijn best deed om uiterst voorzichtig te zijn won zo nu en dan de nieuwsgierigheid. Als ik het deurtje van de melkstal open had laten staan stond hij er binnen een paar minuten in en ook als ik een handje bietenblad of snijbiet aanbood was hij toch te nieuwsgierig om het te weerstaan.

Nog ruim snijbiet te oogsten tussen de nieuw gevulde paden.

Kortom hij had een schootbokje kunnen worden. Ondanks dat we er wat tegenop zagen om Harry te vangen liep hij vanmorgen ook nieuwsgierig net als anders de melkstal in en kon Arjan hem zo pakken. Met Harry onder de arm naar de volgende eigenaar. Er wachten vier witte hoorn loze dames op hem. Bij Sylvia mag hij blijven. Ze heeft de ruimte en geen moeite met de bokkengeur. Fijn voor Harry. We zijn benieuwd of de lammetjes op hem zullen lijken.

De dames in diepe rust.
Siësta bij de ganzen en de eenden

Verder hebben we de dag gevuld met het verslepen en verspreiden van houtsnippers. Het opruimen van de weides en het schoonmaken van de bedden in de moestuin. De geiten zijn voorzien van vers hooi en lekker eten en ook de eenden en de ganzen genoten van de nieuwe snippers in de wei. Halverwege de middag was het genoeg. Siësta in de wei en wij waren klaar voor de dag. Dag dag, dag Harry!

Leave a Reply

Spring naar toolbar