Geitenkaas

Toen ik nog jong was aten wij geen geitenkaas. Ik weet zelfs niet eens meer of het ├╝berhaupt verkocht werd in onze dorps-supermarkt. Na wat relationele omwentelingen wist ik; Ik wil graag keuterboer worden. Maar de boer was minder boer dan ik. En samen was ook zeker geen succes dus dat ging m niet worden. Maar hoe dan verder. Keuterboer is een verdraaid goede combinatie met mijn andere passie om alles zelf te maken. Een koe is geen optie. Veel te groot en niet te stallen in een gangbare dorpswoning. Maar denkend in oplossingen: Een geit. Geiten zijn eigenwijs en maken echt contact. Hoe meer ik er over las hoe enthousiaster ik werd. Een dikke tien jaar geleden kreeg ik van een vriendin mijn eerste geit. Een mooie witte. Ze heette Mieke. Mieke en ik waren maatjes. Door wederom relatieperikelen heb ik afscheid van haar genomen 7 jaar geleden en daar heb ik tot op de dag van vandaag spijt van. Wat zou ik haar graag weer zien. Maar goed na een paar jaar zonder nu weer een mooi koppel geiten. Eerst zes, nu tien. Tien mooie melkgeiten met hoorns. En van tien melkgeiten krijg je, als je je er een klein beetje mee bemoeid, heel veel melk. En van geitenmelk maken we kaas. Maar dit jaar ook boter, kwark en yoghurt.

Heb je interesse in een van deze natuurlijk, ambachtelijk bereide producten. Kom langs. Proef en koop in ons kleine miniwinkeltje die elke dag geopend is.

Geitenkaas met tijm
Geitenkaas in brandnetelblad
Gerijpte geitenkaas in brandnetelblad
Geitenkwark
kaasplankje
Spring naar toolbar