Cursussen

Heb je een eigen moestuin, eigen dieren? Wil je je producten verduurzamen voor je eigen voorraad of voor je bedrijf. Eten staat voor verbinding. Praten over eten en het doorgeven van kennis en het aanleren van vaardigheden zijn mijn specialiteit. Al twee decennia houd ik me bezig met alle mogelijke bewaartechnieken voor thuis en bedrijf. Ik leer je graag de technieken en de mogelijkheden. Maar daarnaast gaan we ook een stapje verder. Do’s en don,ts komen aan de orde en ook leer ik je hoe je je producten kunt gebruiken en waar het aan moet voldoen als je het wilt verkopen. Ook gaan we kijken naar de mogelijkheden per product en daarin gaan we met de seizoenen mee. Heb je vragen over jouw producten. Stel ze gerust.

Allemaal volgens onze eigen principe en leefwijze namelijk DOP! (Duurzaam, onbewerkt en Portemonnee vriendelijk). Daarom bied ik de volgende cursus aan;

Cursus Inmaak en Bewaartechnieken
Zomer

Voor de volgende data kun je je inschrijven:

Zaterdag 29 juni

Zaterdag 13 juli

De inloop is s ’ochtends vanaf half 10 uur met koffie en huisgemaakte taart. Om 10 uur gaan we starten. Tijdens de cursus komen de volgende technieken voorbij: Wecken, inmaken, inleggen, zouten, drogen en fermenteren. Hier maken we gebruik van de volgende productgroepen; Groente, fruit, vlees, zuivel en ook brood en granen komt voorbij. Neem een kratje mee en wat handdoeken zodat je de bereidde producten veilig mee naar huis kunt nemen. Wegens de beperkte tijd zal een deel van de producten nog warm zijn als je rond 17:00 uur naar huis vertrekt. Tussen de middag bieden we een uitgebreide zelfgemaakte lunch aan.

De cursus kost 125 euro excl. BTW. (Je krijgt in waarde voor 35 euro producten mee naar huis). De cursus kan op verzoek ook op locatie gegeven worden. Voor de mogelijkheden neem contact op.

Opgave: caroliennijland@gmail.com

Locatie: Thuisboerin, Kerkpad 1, 9795PC Woltersum. Tel:06-25505381.